[O1] Nie działa światło pozycyjne w tylnej lampie strona kie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bro-car_pl
    Classic
    • 2012
    • 39

a czy ta obudowa pasuje do toura O2, 1,6 102KM ??
    bo u mnie też szmatka modelowy rok 2012
    mnie osobiście się wydaje że ta szmata to chroni przed termiką akumulator.
    badź co bądź w komorze silnika zimno nie jest w zimę natomiast jak auto postoi 24 h na minusie to i tak za wiele nie pomoże IMO.
    co do plastikowego pudełka na aku to czy on ma jakieś wywietrzniki coby gazy z aku miały gdzie się ulotnić czy sczelny jak konserwa ???
    www.bro-car.pl - Części samochodowe.
  • eros662
    Ambiente
    • 2011
    • 147
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Witam koledzy. Mam taki problem iz zrobilem sobie juz dośc dawno dodatkowe światło pozycyjne w tylnych lampach w moim kombi tak jak opisywała porada na forum czyli po dwa w lampie. No i wszystko było oki do wczoraj. Mianowicie zauwazyłem że przy włączonych światłach pokazywalo mi się na wyświetlaczu również kontrolka od łączonego tylnego przeciwmgielnego. Chciałem skorygowac to i wyciagnąłem oprawke z żarówkami z lampy, wyciągnąłem żarówke ta dolną od przeciwmgielnego i zrobiło sie jakies zwarcie. Od tej pory w lampie nie ma światła pozycyjnego, stop i przeciwmgielne działa prawidłowo i tu ciekawostka ze tylko przy włączonym tylnym przeciwmgielnym zaczyna działać pozycyjne. Macie może pojecie co sie stało itp?? Bezpiecxzniki wszystkie sprawdzone zreszta pozychja działa ale tylko jak przy włączniku świateł włacze tylne przeciwmgielne ?????
    SKODA OCTAVIA TOUR
    1,9 TDI 130PS 295Nm SLX ELEGANCE
    BLACK COMBII
    SOFT by BRK -TUNING + JEDNOMAS G60

Komentarz

• ROBAL_26
      RS
      • 2010
      • 2320
      • Octavia I combi (1U5)
      • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

eros662, sprawdź dokładnie bezpieczniki 22 i 23 o wartości 5A ,świecenie pozycji po włączeniu przeciwmgielnych może być spowodowane tym iż prąd zamyka sobie obwód przepływając przez żarówkę, jeżeli żarówki i bezpieczniki okażą się całe to sprawdź jeszcze połączenie masy z budy do lampy i stan ścieżek we wkładzie lampy z żarówkami.ok
      napisz jak postępy.
      pozdro :szeroki_usmiech
      Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• eros662
        Ambiente
        • 2011
        • 147
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

nom usterka zlokalizowana upałony był styk przy białoszarym kablu we wtyczce idacej do lampy. Przeczyszczony sikniety płyn kontakt i działa:-) aby to sprawdzić wyczytalem na stronie autocentrum czy coś. Ale dzięki za pomoc. No zamknięcia
        SKODA OCTAVIA TOUR
        1,9 TDI 130PS 295Nm SLX ELEGANCE
        BLACK COMBII
        SOFT by BRK -TUNING + JEDNOMAS G60

Komentarz

Pracuję...